БСП Търговище избра своите кандидати за евродепутати и за народни представители в 41-то НС

  Търговище: На 11

 

Търговище: На 11.04.2009 г., се проведе второто заседание на 46-тата общинска конференция на БСП - Търговище. Целта на свикването й бе номинирането на кандидати за представители на партията в Европейския парламент и избирането на кандидати на Търговищката общинска партийна организация за народни представители в 28 МИР за 41-то Народно събрание.

Конференцията изпрати своето предложение на Националния съвет на БСП за кандидати за ЕП - Евгени Кирилов, Иво Първанов и Илияна Йотова. И тримата са добре познати, утвърдени политици с богат опит в националния и европейския парламент.

Общинската конференция на БСП Търговище избра за кандидати за народни представители в следващото народно събрание инж. Румен Такоров, д-р Светослав Стефанов и Десислава Станкова.

Инж. Румен Такоров е нашият народен представител в 38 и 40 НС, с натрупан богат парламентарен опит и значителен принос в последния мандат за реализацията на редица инфраструктурни, екологични и др. проекти на територията на Област Търговище.

Д-р Светослав Стефанов е на 38 години, лекар със специалност "Обща медицина", управител на групова медицинска практика "Хелиос", председател на сдружението на общопрактикуващите лекари в Търговищка област.

Десислава Станкова е на 28 години, педагог, ръководител на вокална група "Детски смях".

Общинската конференция на БСП Търговище отново предложи на Националния съвет да утвърди за водач на листата в нашия избирателен район Румен Овчаров.

По-късно, делегатите на конференцията и представители на Общинската организация на Българския антифашистки съюз поднесоха венци и цветя пред Братската могила в града по повод 11 април - Международен ден на политзатворниците, концлагеристите и пострадалите от фашизма и войните.