Наградиха д-р Симеон Василев за висок професионализъм и принос в здравеопазването

На тържествена церемония по повод професионалния празник на гилдията  (7 април - Световен ден на здравето и Ден на здравните специалист) в резиденция Бояна снощи министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев връчи три награди на медици, номинирани от цялото съсловие за техния принос и постижения

На тържествена церемония по повод професионалния празник на гилдията
 (7 април - Световен ден на здравето и Ден на здравните специалист) в резиденция Бояна снощи министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев връчи три награди на медици, номинирани от цялото съсловие за техния принос и постижения.

 Едната награда беше връчена на д-р Симеон Василев - председател на Сдружението на областните многопрофилни болници в България и народен представител от Коалиция за България от 14 МИР -Перник в 40-то Народно събрание.
 „Искрено вярвам, че това е вашата оценка за усилията, които полагаме, за да се увенчае с успех нашата същинска кауза - да работим всеотдайно в името на тези, за които е създадена системата на здравеопазването, в името на хората!", каза д-р Василев в словото си. Той поздрави гилдията по случай празника и им припомни народната мъдрост:„Всеки, който е спасил дори един човешки живот - не е живял напразно".

 Другите два приза отидоха при Милка Василева, медицинска сестра с 30-годишен стаж и зам.председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ), и доц. Бойко Коруков - изпълнителен директор на УМБАЛ „ Царица Йоанна-ИСУЛ".

 На празника присъстваха министър-председателят Сергей Станишев, народни представители от Комисията по здравеопазване, ръководители на съсловни организации, синдикалисти, директори на лечебни заведения от цялата страна.