Градският съвет на БСП - София проведе акция по почистване на тревните площи

  София: Градският съвет на БСП проведе акция по почистване на тревните площи в парка зад плувен басейн „Спартак", който се намира на няколкостотин метра от Националния дворец на културата

 

София: Градският съвет на БСП проведе акция по почистване на тревните площи в парка зад плувен басейн „Спартак", който се намира на няколкостотин метра от Националния дворец на културата. В акцията се включиха председателят на Градския съвет Румен Овчаров, зам.-председателят на съвета и евродепутат Илияна Йотова, общински съветници от групата на БСП в Столичния общински съвет и повече от 30 младежи. В акцията се включиха и минаващи граждани. Почистването се проведе под мотото „Да изчистим боклука от София". За акцията бяха подготвени 50 чувала за боклук, които обаче се оказаха недостатъчни и се наложи отпадъците да бъдат пренасяни до контейнерите на ръка. Сред боклуците имаше дюшеци, дрехи и строителни и битови отпадъци.

По време на почистването се установи, че в непосредствена близост до парка се е установил цигански катун, около който има и много бездомни кучета.

В бъдеще предстоят още акции за почистване на  паркове и градинки в различните райони на София.