Общински съветници от БСП в СОС предлагат преизчисляване на такса смет заради кризата с боклука

Официално днес беше представен  сайтът на Градския съвет на БСП в София   Общинските съветници от БСП Жельо Бойчев и Георги Кадиев предлагат да се преизчисли такса смет заради времето, в което сметосъбирането в София е било нередовно

Официално днес беше представен  сайтът на Градския съвет на БСП в София

 

Общинските съветници от БСП Жельо Бойчев и Георги Кадиев предлагат да се преизчисли такса смет заради времето, в което сметосъбирането в София е било нередовно. Предложениято си съветниците аргументираха с факта, че от месец  сметосъбирането в София е неритмично и нередовно. Няма как гражданите да плащат за услуга, която не са получили, категоричен беше председателят на Групата на БСП в Столичния общински съвет Жельо Бойчев. По думите му Общинският съвет трябва да предложи компенсаторен механизъм на всички платци. Според столичните социалисти  годишната такса смет трябва да бъде намалена с 4 процента, както и да бъде актуализирана Годишната задача по чистотата.

Бойчев посочи, че в понеделник съветниците ще внесат питане в общинския съвет относно дейността на "Чистота Искър". Тази фирма играе ролята на касичка на ГЕРБ и чрез нея се отдават обществени поръчки на подизпълнители, допълни председателят на общинските съветници от БСП.

Официално днес беше представен и сайтът на Градския съвет на БСП в София - www.bspsf.bg. Заместник-председателят на БСП-София и евродепутат Илияна Йотова посочи, че амбицията е сайтът да функционира като електронен вестник на организацията. На него ще се качват новини за дейността на Градския съвет и общинските съветници на БСП в столицата, коментари и анализи по актуални теми, ще има и форум за обратна връзка. Йотова съобщи, че утре ще се качи форум за мажоритарните избори в София, който ще представлява своеобразно социологическо проучване. На градската интернет медия ще бъдат популяризирани и лицата на БСП-София. Има много млади и активни хора, които си заслужава да бъдат познати, коментира Илияна Йотова.

Председателят на Градската организация на БСП в София Румен Овчаров съобщи, че в момента вървят номинациите за евродепутати от районните съвети в столицата. Той посочи, че тази седмица ще се състоят първите конференции.