Нагъл, по-нагъл, ГЕРБ

Нагъл, по-нагъл, ГЕРБ

Нагъл, по-нагъл, ГЕРБ. Това е равносметката от безпрецедентния скандал с работните места на Тошко Тодоров. Герберите свикаха извънредна пресконференция по случая, от която трудно би могло да се извлече някаква новина. Обвиненията срещу Тодоров не бяха отхвърлени (явно са си истина) и като цяло не се чу нищо ново. Единственото, което стана ясно е, че Бойко Борисов отново е бесен на БСП, но това си е закономерност. А съпартиецът му беше съвсем спокоен, а и за какво да се притеснява – хем е в ГЕРБ, хем е в ДАНС.

Оказва се, че личността на Тошко е всестранно развита. Бил е директор на НАП-Добрич, но е освободен от длъжността, заради източване на ДДС. В Добрич е бил известен с това, че целият град е проплакал от него и дори е имало фирми, които са сменяли седалището си, само и само да могат да работят без той да се намесва незаконно в дейността им. Между другото учредява клуб на СДС и става негов председател. По-късно силно повярвал в идеята на ГЕРБ и сменил отбора. По някакъв начин става консултант в ДАНС по данъчни измами, за което неумело се похвалил пред медии наскоро. Тодоров се слави и с това, че е гордостта на ГЕРБ и евентуален бъдещ финансов министър на партията.

Чудно е как герберите, които пропагандират борбата с корупцията и сивия сектор, изведоха именно тази персона в дебата срещу екипа на Станишев. И какъв лош късмет - точно преди изборите да се изложат така. Но явно на Бойко Борисов му е писано да прави фрапантни грешки напоследък - от Чикаго, чак до Добрич ГЕРБ не спря да се дъни. Проблемите следват партията и в населените места, където кметовете на ГЕРБ се славят с корупция и опорочаване на обществени поръчки.

В опита си да спечели медиите, Борисов беше видимо разярен и се държа нагло и презрително към управляващите – явно от безсилие, че един от приближените му е разкрит като нарушител на закона и на моралните правила в политиката. А може би и затова, че усеща как корабът му потъва безвъзвратно още преди официалното откриване на предизборната кампания. Сигурно се надява, че привържениците му ще продължат да го подкрепят въпреки очевидните му гафове. Но надали, след като се обгражда с хора като Тодоров.