Десните коментари разсмяха публиката

Невероятно, но факт - Бойко Борисов прояви кураж и се яви на дебата срещу премиера Станишев и неговия екип

Невероятно, но факт - Бойко Борисов прояви кураж и се яви на дебата срещу премиера Станишев и неговия екип. Резултатът беше катастрофичен за ГЕРБ, тъй като икономическите експерти на партията бяха твърде объркани от финансовия водовъртеж на кризата. Липсата на достатъчно информация и политически опит и стратегия направи опонентите на БСП смешни пред едномилионната публика на БНТ. Борисов очевидно се препоти нееднократно от видимия превес на тезите на управляващите. Кметът се опитваше неуспешно да се шегува с фактите, представяни от екипа на Станишев. Премиерът от своя страна беше убедителен и демонстрира информираност и решителност.

Многобройната публика на дебата очакваше цветен сблъсък, но кметът беше загубил обичайната си медийна увереност и беше оставил своите псевдо-експерти да се справят, както могат. Забавната част за обществеността настъпи на следващия ден, когато десни лидери започнаха да коментират събитието. От тях стана ясно, че някои може да се представят и по-зле от ГЕРБ. Иван Костов се опита да действа в своя полза, като прояви нахалство. Той заяви, че Йотова и Орешарски са били арогантни, и че ГЕРБ били по-близко до реалността, отколкото Станишев и хората му. Но това звучи странно от устата на човек, който е управлявал неуспешно България, и който постави здрави основи на корупцията в страната ни. Какво да кажем за настоящото му положение на измислен лидер на сините, които се цепят на десетки групи заради него. Мария Капон пък коментира дебата с тайнствените думи: „Снощният дебат показа, че размерът не винаги има значение, когато става дума за експертиза." От изявлението на депутатката не става ясно нито чий размер коментира, нито коя експертиза има предвид. Думите й за размера, обаче цъфнаха из интернет сайтовете и разсмяха хиляди потребители.

Десните се изложиха повече от ГЕРБ като се проявиха като сеирджии и демонстрираха лековато поведение като не можаха да обяснят защо не им допадат тезите на Станишев. Все пак - какво да очакваме от хора, които не могат да се справят със собствените си проблеми в малобройните си структури.