Сергей Станишев: Програмата на ГЕРБ е опасен икономически и социален експеримент

Мар 25, 2009 Новини БСП 1 1596

На България е необходимо интелигентно, способно и компетентно управление, върху това акцентира председателят на БСП и премиер Сергей Станишев в телевизионния икономически дебат на БНТ в предаването "Референдум"

На България е необходимо интелигентно, способно и компетентно управление, върху това акцентира председателят на БСП и премиер Сергей Станишев в телевизионния икономически дебат на БНТ в предаването "Референдум". Според него, във време на предизвикателства и световна икономическа криза, страната не може да си позволи  безразсъдното и опасно поведение, демонстрирано от ГЕРБ и Бойко Борисов.

"Днес българите трябва да избират между стабилността, която предлага БСП и авантюризма на ГЕРБ", заяви Станишев. Той определи програмата на ГЕРБ като опасен икономически и социален експеримент, който ще доведе до икономическа разруха и ще причини обедняване на хората.

Бойко Борисов не знае как да преведе икономиката на страната през периода на кризата, каза председателят на БСП. Днес най- голямата опасност за България е да се допуснат непремерени и глупави ходове, заяви още Станишев. Той призова екипа на Бойко Борисов да прояви разум и да преразгледа своите предложения за икономическата политика, защото днес страната се нуждае от много по - голяма отговорност, особено в социалната и финансова сфера, а не от безразсъдно управление. Лидерът на БСП определи данъчната политика на ГЕРБ като несериозна и авантюристична. Според него антикризисните мерки на ГЕРБ предвиждат тотална абдикация на държавата от всички важни социални сфери на обществения живот. „Няма кой да даде сигурност на хората днес ако я няма държавата", категоричен беше Станишев.

Сергей Станишев изтъкна, че основната разлика между ГЕРБ и БСП е, че социалистите имат икономически план с конкретни мерки и решения, които вече работят и защитават българските граждани.

Според икономическия екип на БСП Бойко Борисов предпочете да се скрие зад екипа си в този дебат. Той доказа думите си от неделя, че не разбира нищо от икономика.