Бойко Борисов оправдава своята некомпетентност и некадърност с чужда вина за пореден път

Мар 17, 2009 Новини БСП 0 1552

  Единствените неща,които кметът Борисов успя да свърши благодарение на правителството   За пореден път Бойко Борисов оправдава своята некомпетентност и некадърност с чужда вина

 

Единствените неща,които кметът Борисов успя да свърши благодарение на правителството

 

За пореден път Бойко Борисов оправдава своята некомпетентност и некадърност с чужда вина. Това заяви говорителят на БСП Корнелия Нинова по повод думите на столичния  кмет, че търгът за доставка на нови трамваи в София е пред провал. За пореден път Борисов прехвърля отговорността и вината върху БСП, правителството, столичните социалисти. Започва да му става практика да търси отговорност там, където не трябва, каза още Нинова. Тя отбеляза, че е крайно време Бойко Борисов да си свърши работата, за която е избран.

Нинова  припомни, че поръчката за доставката на трамваи за София е била обявена още на 29 декември 2008г. и срокът й е бил до 16 март 2009г. В условията за тази поръчка „случайно" е попаднало и изискването кандидатът, освен да отговаря на европейските, да отговаря и на хърватските стандарти, обясни Нинова и добави, че това показва, че конкурсът е бил обявен за една конкретна фирма. Нека нашите опити да се борим с корупционни намерения да не се считат за провал в политиката на Бойко Борисов, шеговито добави Корнелия Нинова. Единствените неща, които кметът Борисов успя да свърши качествено, според Нинова са след подадена ръка и подадено финансиране от правителството и държавата. Това, което се постигна в София, е с помощта на правителството - и изграждането на метрото, и Околовръстния път, подчерта говорителят на БСП.

Заставаме на принципната позиция за религиозна търпимост, за спазване на правата на всички български граждани. Ще бъдем непримирими към всяване на омраза и насилие, каза Нинова по повод ситуацията в с. Рибново и последните сигнали получени днес като информация за Сатовча, Исперих, Дулово. Корнелия Нинова беше категорична, че в предизборна ситуация не можем заради политически интереси да  се създава напрежение, противопоставяне между различни групи в българското общество. Не бива да посягаме на нещо, което е градено дълго време с усилията на много хора, а именно етническата толерантност и търпимост, допълни говорителят на партията.

            На днешното заседание на ИБ на ВС на БСП е бил разгледан и последния протест на служители на МВР. Нинова заяви, че министър Михаил Миков е направил достатъчно за увеличаване на заплатите в МВР и припомни, че заплатите са били увеличени с 5%, при това със задна дата от 01 януари 2009 г.. Нинова изказа уважение към труда на полицаите като същевременно подчерта, че не е възможно да се увеличават заплатите непрекъснато, защото в обществото има и други работещи групи в обществото, които биха поставили същите искания. Това ще застраши финансовата стабилност и ще повиши инфлацията. Диалогът трябва да се води разумно, допълни говорителят на БСП.