Повече от 50 000 души са участвали в кампанията „Запознай ме с Вашите приоритети” до сега

  Активната здравна и социална защита е най- важният приоритет за перничани   До момента  в националната кампания "Запознай ме с Вашите ПРИОРИТЕТИ са участвали около 6500 души по електронен път и над 50 000 души чрез хартиен носител

 

Активната здравна и социална защита е най- важният приоритет за перничани

 

До момента  в националната кампания "Запознай ме с Вашите ПРИОРИТЕТИ са участвали около 6500 души по електронен път и над 50 000 души чрез хартиен носител. Това обяви секретарят на БСП Кирил Добрев в Перник. На 18 март такава анкета ще се направи пред всички университети.

Кампанията е един от начините да се чуе гласът на младите в над стогодишната партия, обясни Добрев. Според него по-важните идеи ще влязат в предизборната програма на БСП. Инициативата е и част от акция на младежите-социалисти, целяща да разбие мита, че БСП е партия със затихващи функции, за която гласуват само пенсионери. Повече от 15 000 млади членове има БСП, заяви Добрев.

Приоритетите са различни в отделните региони на страната, посочи секретарят на БСП. По думите му изследвайки всеки район, младите в БСП след това  знаели къде да акцентират.

На срещата си в клуба за младежка политика на БСП в Перник Кирил Добрев обобщи, че двайсет и три процента от перничани поставят като първи приоритет активната здравна и социална защита. На второ място перничани класират необходимостта държавата да се намеси в борбата с "мутрите" и с корупцията. Като трети приоритет се нарежда потребността от модерни пътища и инфраструктура.

В национален мащаб на първо място е поставена нуждата от инвестиции в образованието, науката и културата, обясни Добрев. Едва след това се нареждали борбата с престъпността и модерната инфраструктура.

По повод втория рожден ден на организацията Кирил Добрев подари мегафон на Клуба за младежка политика към БСП в Перник. Подаръкът бе символичен и Добрев пожела на младите социалисти гласът им да се чува все по-надалеч.