Министър Михаил Миков връчи ключовете на 12 полицейски автомобили във Враца

Министърът на вътрешните работи е във Враца, за да връчи ключовете на 12 нови полицейски автомобила и два мотоциклета, които ще попълнят автопарка на Областната дирекция на МВР

Министърът на вътрешните работи е във Враца, за да връчи ключовете на 12 нови полицейски автомобила и два мотоциклета, които ще попълнят автопарка на Областната дирекция на МВР. Това не е подарък, а необходимост, за да сте по-силни и ефикасни, по-добри в борбата си с "лошите момчета", обърна се Миков към служителите на дирекцията по време на церемонията. Министърът подчерта, че те заслужават да бъдат подкрепени от обществото, държавата и правителството заради показаните от тях резултати в борбата срещу престъпността, особено с организираната престъпност на територията на област Враца.

            Дирекцията получава първия специализиран автомобил за оперативно-следствени групи, както и първите два мотоциклета  "БМВ" за магистралната полиция. С такива мотоциклети ще бъдат оборудвани пътните полицаи от всички областни дирекции, през чиито територии преминават главен път Е-79 и магистрали. През следващата седмица ОДМВР-Враца ще получи и първата мобилна лаборатория за посещение на местопрестъпления и произшествия.

Освен автомобилите, които ще бъдат разпределени между районните управления и различните сектори, ОДМВР-Враца получава и 36 компютърни конфигурации. Те ще бъдат за разследващите полицаи както

 в дирекцията, така и в управленията на МВР.

            В отговор на журналистически въпрос министър Миков заяви, че  до един месец разследващите полицаи от Граничната и от Транспортната полиция ще бъдат интегрирани в структурите на дознанието в областните дирекции на МВР в страната. В момента се подготвят новите щатни разписания, свързани с промяната. Миков уточни, че разследващите служители в столицата ще преминат към главната дирекция "Разследваща полиция". Интегриране ще има за служителите от звената, отговарящи за охраната на обекти, например гарите, посочи Миков.

Трансформацията, която трябва да приключи в рамките на месец, е продиктувана от идеята да съсредоточим силите си на "тесните" места, като се използва по-добре наличният ресурс на полицейските служби, обясни министърът.