Комисията по изборното законодателство проведе първата работна среща

До 31 март трябва да бъдат приети промените в Закона за избиране на представители в Европейския парламент, а до 15 април  - в Закона за избор на народни представители   Първата работна среща на парламентарната Комисия по изборното законодателство се е провела днес, съобщи нейният председател Ангел Найденов

До 31 март трябва да бъдат приети промените в Закона за избиране на представители в Европейския парламент, а до 15 април  - в Закона за избор на народни представители

 

Първата работна среща на парламентарната Комисия по изборното законодателство се е провела днес, съобщи нейният председател Ангел Найденов. Първото същинско работно заседание на комисията ще бъде следващата седмица в сряда като заседанията на комисията ще бъдат открити.

Председателят на ПГКБ уточни, че днес депутатите от комисията са уточнили сроковете, начините на работа и дните за провеждане на заседания на комисията, с оглед ангажиментите на останалите членове в нея в други парламентарни комисии. Поставени са и крайни срокове за дейността на комисията като до 31 март трябва да се приключи с разглеждането и приемането на промените в Закона за избиране на представители в Европейския парламент, а до 15 април комисията трябва да приключи своята работа относно промените в Законодателството за избор на народни представители в националния парламент.

На първото заседание на комисията ще бъдат гледани промените в законодателството за избор на представители в ЕП, като в четвъртък се очаква доклад в пленарна зала и най-късно в петък да има гласуване на първо четене на тези промени. Същевременно следващият четвъртък и петък комисията ще разглежда и предложенията за изменение в законодателството за избор на народни представители в националния парламент.