Европейската информационна мрежа стартира официално и в Русе

Атанас Папаризов, Илияна Йотова, Маруся Любчева и Кристиян Вигенин откриха офиса на мрежата   Регионален информационен център по въпросите за Европейския съюз и възможностите, които се предоставят на България от членството й в него, се откри официално в Русе

Атанас Папаризов, Илияна Йотова, Маруся Любчева и Кристиян Вигенин откриха офиса на мрежата

 

Регионален информационен център по въпросите за Европейския съюз и възможностите, които се предоставят на България от членството й в него, се откри официално в Русе. „Проектът е на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент и има за цел да създаде мрежа от хора и организации, които да работят по проекти, финансирани от европейските фондове. Центърът ще е и място, където ще се дава информация за функциите на Европейския парламент, за дейността на групата на Партията на европейските социалисти и Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, поясни г-н Атанас Папаризов, ръководител на делегацията. Офиси на Европейската информационна мрежа има в шестте планови региони на страната и работят от есента на миналата година. В Русе той се намира на ул. „Църковна независмост" ет. 9.

 

В деня на официалното откриване по инициатива на мрежата в Русе се проведе среща с представители на малкия и средния бизнес по Оперативна програма „Развитие на конкуретноспособността на българската икономика". На въпроси, свързани с контрола по усвояване на средствата, срока за превеждането им, и някой съвсем конкретни, отговаря експерт от Министерството на икономиката и енергетиката. Евродепутатите се срещнаха и с представителки на Обединението на жените социалистки, с които разговаряха по проблемите на равнопоставеността на половете, на хората с увреждания, на майките и други.

 

Г-жа Йотова и г-н Папаризов посетиха и град Бяла и се срещнаха и разговаряха с жители на общината. Те споделиха, че много неща правят българските представители социалисти е Европейския парламент, но е необходимо повече да се разгласява сред хората по места за това.