Коалиция за България иска временна парламентарна комисия за промени в изборното законодателство

  Това ще даде възможност на комисията да се фокусира само и единствено върху проблемите по отношение на избирателната система и изборното законодателство и по този начин промените ще бъдат по-бързо разглеждани и предлагани в пленарна зала   Парламентарната група на Коалиция за България предлага да се създаде временна парламентарна комисия, която да е ангажирана само с промените в изборното законодателство

 

Това ще даде възможност на комисията да се фокусира само и единствено върху проблемите по отношение на избирателната система и изборното законодателство и по този начин промените ще бъдат по-бързо разглеждани и предлагани в пленарна зала

 

Парламентарната група на Коалиция за България предлага да се създаде временна парламентарна комисия, която да е ангажирана само с промените в изборното законодателство. Това заяви председателят на ПГ на КБ Ангел Найденов след заседание на групата. По думите му това ще даде възможност на комисията да се фокусира само и единствено върху проблемите по отношение на избирателната система и изборното законодателство и по този начин промените ще бъдат по-бързо разглеждани и предлагани в пленарна зала. Ще се подчертае и важността на въпроса, свързан с промените в избирателната система и изборното законодателство, коментира Найденов.

Предложението е тази комисия да бъде изградена на пропорционален принцип, следвайки числеността на парламентарните групи като председателят на комисията да е от мнозинството. Предстоят разговори с коалиционните партньори.

По думите на Найденов идеята вече среща подкрепя сред ДПС и НДСВ. Ще се проведат консултации и с останалите Парламентарни групи от опозицията. Намеренията са комисията да бъде създадена още тази седмица като в четвъртък предложението бъде вкарано в дневния ред на парламента за обсъждане и най-късно в петък да се гласува.