Да търсиш под вола…кабинета Станишев

Не е тайна, че в българската политика има хора, които се възползват от позициите си, за да сипят обвинения по адрес на правителството

Не е тайна, че в българската политика има хора, които се възползват от позициите си, за да сипят обвинения по адрес на правителството. Оказва се, че вместо да се дискутират важните за всички антикризисни мерки в плана „Станишев" се търси под вола...кабинета Станишев.

Според прозрение на председателя на ЕНП и депутат Мария Капон премиерът Станишев и вицепремиерът Плугчиева са разрешили някой да източи пари от българския ДФ „Земеделие". Звучи толкова лесно и просто, все едно да внесеш измислен вот на недоверие.

Чудно е как така изведнъж започнаха да валят разни обвинения към кабинета. И кое точно подсказва на един опозиционер за такива „престъпления". Може би всяка сутрин намира доказателства в пощенските си кутия или пък използва екстрасенси за търсене на следи?

Какво означава са кажеш, че премиерът е разрешил някой да източи пари от фонд „Земеделие"? Все едно г-жа Капон да е обвинена за проливния дъжд и липсата на сняг в последните дни. Твърденията на опозиционерката са меко казано необосновани и недоказани. Би следвало българската опозиция да е по-умерена в твърденията си, защото в крайна сметка тя също носи отговорност за съдбата на България. Вместо това политиката ни се превръща във водевил, в който се сипят обвинения без доказателства.

Световна медийна практика е лошите новини да заемат челно място в ежедневието на обществото. И в този смисъл е по-лесно да си опозиция и да казваш лошите новини, отколкото управляващ и да казваш добрите. От това преимущество се възползват не един и двама опозиционни депутати, пускайки информация за управляващите „на час по лъжичка", свързана с какви ли не предположения и догадки. За да разберем накрая, след седмици на облъчване с информация и медийни атаки, че това което твърдят май...не е съвсем вярно.

И ако това е работа за народа, здраве му кажи.