Евгений Желев: Предвидени са достатъчно средства са здравеопазване

Мар 05, 2009 Новини БСП 0 1508

Безработните към настоящия момент са с 21 000 души по-малко от същия период миналата година, заяви министър Масларова   Предвидени са достатъчно средства, така че да не се очакват проблеми в здравеопазването

Безработните към настоящия момент са с 21 000 души по-малко от същия период миналата година, заяви министър Масларова

 

Предвидени са достатъчно средства, така че да не се очакват проблеми в здравеопазването. Така министър д-р Евгений Желев коментира отражението на финансовата и икономическа криза върху лечебните заведения. Здравният министър и социалният министър Емилия Масларова посетиха Смолян, където дискутираха социални проблеми и разясниха антикризисната политика на правителството. Събитието е част от обиколките в страната на министри и зам.-министри от БСП и членове на ръководството на партията, за да бъдат чути проблемите на хората.

Желев наблегна на нуждата от лекари във всички населени места у нас. Според него, за да има медицински услуги навсякъде трябва да се направят промени в законодателството. В момента няма закон, който да задължава джипитата да отидат да работят на едно или друго място, каза министърът.

Безработните към настоящия момент са с 21 000 души по-малко от същия период миналата година, заяви Емилия Масларова. Тя призова да не се спекулира по отношение на безработицата у нас и подчерта, че не се крие информация за броя на хората без работа у нас. По думите й Варна и Бургас са градовете, в които се търси най-много работна ръка.

Социалният министър обяви, че от 9-ти март МТСП започва да набира фирми, които да се включат в програмата за намалено работно време. Според проекта държавата ще плаща по 120 лв. на всеки работник, от фирма в затруднено положение, в рамките на три месеца. Предприятията ще се избират от областни комисии по определени критерии, а работодателите ще имат 14-дневен срок за подаване на заявление след началната дата на програмата.