Министрите Желев и Масларова станаха орисници на новородени в Смолян

Мар 05, 2009 Новини БСП 0 1554

  500 хил

 

500 хил. лева дари здравният министър на болница

 

Здравният министър д-р Евгений Желев и социалният министър Емилия Масларова станаха орисници на две новородени бебета в Смолян. Това се случи по време на посещенията в страната на министри и зам.-министри от БСП и членове на ръководството на партията, с цел да бъдат чути проблемите на хората.

Панайот от Девин и Нева от Борино са новородените бебета, които бяха орисани от политиците в МБАЛ-Смолян. Пожеланията, които Масларова и Желев отправиха са за дълъг и щастлив живот. Те обещаха да дарят новородените с детски колички.

Министрите посетиха МБАЛ „Д-р Братан Шукеров", за да закрият спечеления от здравното заведение проект по ФАР. По проекта е закупено животоспасяващо медицинско оборудване и апарати. Болницата се е сдобила и с подвижен медицински кабинет, линейки, система за наблюдение, компютърно оборудване. Извън проекта, МБАЛ е инвестирала свои и предоставени от Министерство на здравеопазването средства в размер на 201 576 лв. за допълнителни ремонтни дейности за болницата. По време на посещението министър Желев дари 500 хил.лв. за здравното заведение, които да послужат за плащания по кредити.

Министрите запознаха смолянци с антикризисните мерки, които правителството прилага и коментираха социални проблеми.