Върнаха спечеленото на търг писмо на Роналд Рейгън на Съюза на българските писатели

Мар 04, 2009 Новини БСП 0 1422

Депутатите от ПГ на Коалиция за България Румен Петков и Васил Антонов върнаха на Съюза на българските писатели /СБП/ писмото на американския президент Роналд Рейгън

Депутатите от ПГ на Коалиция за България Румен Петков и Васил Антонов върнаха на Съюза на българските писатели /СБП/ писмото на американския президент Роналд Рейгън.

Писмото бе откупено от плевенските депутати по време на благотворителна вечеря, състояла се на 9 февруари 2009 г. в зала „София „ на хотел „Кемпински-Зографски". Събитието бе организирано с цел събиране на средства за опожарената на 28 ноември м.г. сграда на СБП на столичната улица „6 септември".

Писмото на Рейгън е изпратено до Шестата световна писателска среща, състояла се в София през 1986г. За благотворителния търг то бе предоставено от Любомир Левчев, който по това време е председателствал писателската организация.

Документът беше приет обратно от председателя на СБП Николай Петев. Той отбеляза, че г-н Петков винаги е бил съпричастен с делата на СБП и не за първи път показва благосклонност към дейността на съюза на писателите.

От своя страна Румен Петков посочи, че писмата всъщност са две: едното - на американския президент по повод на световната среща на писателите в българската столица, а другото е на тогавашния председател на СБП Любомир Левчев, с което той предоставя писмото на Рейгън на Николай Петев, за да е сигурен, че ще остане в сигурни ръце. Второто писмо ще бъде предоставено на плевенския музей.