Ченетата на ГЕРБ

  До изборите остават приблизително сто дни

 

До изборите остават приблизително сто дни. Предизборни въдици преследват горкия избирател под път и над път. Може да се каже, че за изминалата седмица най-отчаян опит за привличане на вниманието в политиката беше неуспешният вот на недоверие. Тoзи вял ход на опозицията беше определен и от медии, и от експерти като автогол. И беше обсъждан надълго и нашироко.

До днес, когато класацията на предизборни хитове беше оглавена от ГЕРБ. От партията явно са силно притеснени, че бомбастичните изказвания от Чикаго не са повлияли добре настроенията на избирателите. А и социологическите проучвания показват спад на рейтинга им.

От ГЕРБ са се опитали да скроят хитър план за привличане на гласове. Те са се насочили към по-възрастния електорат с представянето на своята здравна стратегия.

Идеята на ГЕРБ за подобряване на здравеопазването в България е...да купят ченета на пенсионерите. По информация от медиите, липсата на зъби у хората над 60-годишна възраст силно е потресла герберските души. Ако вземат властта, те ще разрешат здравните проблеми на България като предоставят зъбни протези на баби и дядовци.

Не се впечатлявайте много, все пак. От партията още не са съвсем наясно колко изкуствени зъба ще могат да дадат на калпак, ако сформират правителство. Но...колкото-толкова.