Сергей Станишев поздрави лидера на социалдемократите в Словакия Робърт Фицу за изборната победа

Мар 12, 2012 Новини БСП 0 1567

  Президентът на ПЕС Сергей Станишев поздрави лидера на социалдемократите в Словакия Робърт Фицу за изборната победа, която донесе абсолютно мнозинство за левицата в новия парламент

 

Президентът на ПЕС Сергей Станишев поздрави лидера на социалдемократите в Словакия Робърт Фицу за изборната победа, която донесе абсолютно мнозинство за левицата в новия парламент. Двамата обсъдиха в телефонен разговор участието на Фицу в координационните срещи на премиерите- социалдемократи преди заседанията на Съвета на ЕС. Сергей Станишев и Робърт Фицу разговаряха и по приоритетните теми за ПЕС - заетост и справяне с младежката безработица.

Откакто през ноември миналата година Сергей Станишев стана президент на ПЕС, групата на европейските премиери- социалисти се увеличи с трима:  Елио ди Рупо на Белгия, Зоран Миланович на Хърватия и сега- Робърт Фицу на Словакия.

Тази седмица президентът на ПЕС Сергей Станишев ще посети Франция, за да подкрепи кандидата на социалистите за президент, с големи шансове за победа, Франсоа Оланд. Европейските социалисти имат амбицията да пречупят тенденцията и във Франция.