Синьото лъвче на СДС пуска червена бюлетина на изборите

     За съжаление в последните дни на мандата на това Hародно събрание, опозицията показа своята щърба усмивка

     За съжаление в последните дни на мандата на това Hародно събрание, опозицията показа своята щърба усмивка. Вместо парламентът да използва последните си дни за законотворчество, опозицията го превърна в фитнес зала в която показа своето хърбаво и окльощавяло тяло. Каква беше целта на това гимнастическо упражнение? Въпросът е риторичен, отговорът ясен. Опозицията показа че макар и на командно дишане все още мърда. За съжаление това предизвика в обществото само отвращение.

     Едва ли и най големите критици на кабинета Станишев, са мислили, че кабинета ще падне. Тогава защо беше нужно да се предизвиква този вот? Елементарно. Защото опозицията от край време показва пълна липса на идеи и алтернативи на управлението. Тя загуби дори лицето си. Трябваше да покаже на електората си,  че е жива и избра най-неподходящ момент и начин. Обществото видя една бледа сянка на дясното от преди много години. Дори в парламента се появиха опозиционни „партизански позиви" разпечатани в домашни условия на които символът на СДС „Синьото лъвче" държеше червен картон който по странен начин наподобяваше червена бюлетина.  Опозицията се опитваше да компенсира с „нелегална печатна дейност" липсата си на дейност в парламента.

     На фона на всичко това правителството получи добра трибуна за да артикулира отново своите успехи още веднъж преди края на този мандат. Правителството и премиерът показаха от най-официалната трибуна в държавата, всичко това което направиха в икономически и социален план през тези четири години. Този златен шанс да се чуе това, което до този момент потъваше или оставаше неясно на избирателя, като мерки и постижения на кабинета, сега звучеше ясно и отекна в обществото чрез трибуната на парламента. Това беше подаръкът на опозицията.  Подарък който ако сравним  с футбола е равно  на златен автогол в продължението на мача и то в момент, когато опозицията губи с шест на  нула.