Коалиция за България настоя Бойко Борисов да се извини за думите си по отношение на семейството на Мирослава Николова

Искам да призова министър-председателят да се извини тук и сега за думите си и за реакцията си вчера по отношение на семейството на Мирослава Николова

Искам да призова министър-председателят да се извини тук и сега за думите си и за реакцията си вчера по отношение на семейството на Мирослава Николова. Това заяви зам.-председателят на ПГКБ Ангел Найденов от парламентарната трибуна. Депутатът от левицата обърна внимание на Бойко Борисов, че сравнението между пържолите и ордена за вицепрезидента, както и вчерашните му думи звучат крайно цинично. „Те имат отвратително звучене. Не знам дали си давате сметка за отблъскващия ефект, който имат върху всички, които са ви гледали и слушали", обърна се Ангел Найденов към премиера.

Депутатът от левицата прояви разбиране към желанието на Борисов като министър-председател да не се подкопава доверието към МВР и да не допусне да се подценяват усилията за разкриване на случая. „Но господин министър-председател, не го правете за сметка на скръбта, емоциите и чувствата на семейството и близките на Мирослава Николова. Не го правете за сметка на всички, които са потресени от тази безумна жестокост, проявена от убийците на Мирослава Николова", призова Ангел Найденов. Той отбеляза, че  българските граждани имат очакване към МВР. „Когато това очакване в крайна сметка се сблъсква с една подобна трагедия, не се сърдете на хората. Извинете се, г-н министър-председател", настоя депутатът от ПГКБ.

От името на Коалиция за България Ангел Найденов изрази дълбоко съжаление и съпричастност към  мъката и скръбта на семейството и близките на убитата Мирослава Николова.