Деян Дечев към министър Коритарова: Положете усилия за реалистични срокове за стартиране на четирилентовия път между Сливен и Ямбол

08.07.2024

Работи ли Министерството на регионалното развитие и благоустройство по изграждането на четирилентов път между Сливен и Ямбол? Този въпрос зададе секретарят на ПГ на „БСП за България“ Деян Дечев на служебния регионален министър Виолета Коритарова по време на парламентарния контрол. 

„Още през 2019 г. Министерството на регионалното развитие заявява подкрепа за изграждане на този път. Той е изключително важен за двата областни центрове, с оглед на сериозни трафик между двата града и товарния поток, който идва от Турция. Не на последното място – изграждането на четирилентовия път е в основата на заложената икономическа зона между общините Сливен, Ямбол и Тунджа“, посочи Дечев. 

Той припомни, че същия въпрос е задал и през ноември 2022 г., но отговорът на тогавашния министър е бил крайно незадоволителен. 

След като получи информация, че проектът не е включен в инвестиционната програма на АПИ за настоящата година, Дечев отправи молба към министър Коритарова: „Положите наистина усилия най-малкото да се стигне до някаква конкретика и реалистични срокове за започването на този обект.“