Драгомир Стойнев: Ангажимент на първата сила е да събере подкрепа – няма да подкрепим представител на ГЕРБ

Юни 19, 2024 Новини БСП в медиите 0 619

19.06.2024 г.

„Ангажимент на водещата политическа сила е да събере подкрепа за мнозинство. ГЕРБ имат най-много гласове и следователно те трябва да положат и повече усилия, за да има диалог и най-вече положителен резултат.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ Драгомир Стойнев пред bTV.

Според него, ако ГЕРБ не се справят с първия тест на избор на председател на Народното събрание, това ще покаже, че водещата политическа сила не може да събере други партии около себе си.

„В крайна сметка, в политиката има ляво, дясно и център. За съжаление, в ляво сме само БСП, така че останалите партии, които са от дясно и от центъра, трябва да проведат нужния диалог. Ако те не го направят, то мандатът трябва да отиде при следващия“, смята Стойнев.

„Имаме решение на нашия Национален съвет, че представител на ГЕРБ няма как да бъде подкрепен от нас“, обясни позицията на БСП Драгомир Стойнев.

„Оттук нататък трябва да има огромен разговор в лявото, така че всички обидени, изключени да се върнат и да започнем заедно да се борим. На този етап сами няма как да успеем да преборим толкова десни партии“, коментира социалистът за процесите вляво.