Ченчев в Габрово: Вляво е една партия – БСП, и тя отново ще е социалния стълб в НС. Другото са проекти под чертата

07.06.2024

“Доказа се, че когато БСП не е в управлението - няма силна социална държавна политика. Когато БСП участваше в управлението с „Промяната”, макар и само за 7 месеца и с 4 министерства - 22 милиарда лева социална подкрепа стигна до семейства, майки, деца, работещи и пенсионери. Когато „Промяната” се прегърна с ГЕРБ и ПП-ДБ в сглобката - нищо. БСП доказа, че е социалната партия, която поставя като своя неотменна задача грижата за хората”. 

Това заяви пред пълната зала на Дома на хумора и сатирата в Габрово водачът на “БСП за България” в 7 МИР Иван Ченчев. 

“Лявата партия в следващия парламент, която ще продължи да отстоява левите политики и социалната подкрепа за хората отново ще е БСП. Останалите, изкуствено създадени проекти остават под чертата. Те няма да влязат в следващия парламент и гласът за тях, ще е глас напразно. Затова подкрепете БСП с номер 24 в бюлетината! За да продължим”, призова водачът на „БСП за България” и припомни: 

„Нашата кампания премина сред вас, с много срещи. Затова и казахме, че това е кампанията на стиснатите ръце. Защото, ние не ви предадохме, не се отметнахме. Аз съм горд с колегите си от парламентарната група – нито един не влезе в снимки с пачки и кюлчета, в записи със скандални признания за разпределяне на власт, в зависимости. Но, пък последователно защитавахме националния интерес и отстоявахме социалната подкрепа за семействата, децата, работещите, възрастните хора”, заяви Иван Ченчев и посочи: 

„Благодарение на БСП детските градини и ясли са безплатни, майчинството за втората година се увеличи, учебниците са безплатни, минималната работна заплата се увеличи и стана 50 % от средната, за работещите бяха осигурени ваучери за храна, пенсиите се увеличиха. БСП доказа, че може да бъде добър стопанин в държавните предприятия, станахме първи по индустриален растеж”. 

„Искаме да продължим. За да има силна социална политика – трябва да има силна БСП в следващия парламент. Вярваме във вашата подкрепа”, обърна се към хората водачът на „БСП за България” в област Габрово Иван Ченчев. 

Представителите на другата по-голяма община в областта – Севлиево, с гордост подчертаха, че водачът на социалистите е наследник на големите дарители и благодетели на Севлиево Велика и Георги Ченчеви. 

 Подкрепа за Иван Ченчев и екипа на „БСП за България” в Габрово даде водачът на евролистата на социалистите Кристиан Вигенин. Той прибави още усмивки у хората, подчертавайки, че не е имало и мисъл да прескочи Габрово, тъй като съпругата му е от Габрово.

„Представителите на БСП ще защитават в Европейския парламент в най-висока степен националния интерес”, заяви водачът на евролистата на „БСП за България” и акцентира върху две от сериозните теми – недопускане на ескалация на войната в Украйна и миграционен натиск: „Въпросът за мира и войната е най-важният въпрос днес. БСП е ясна и категорична – ние сме за мир, за незабавно сядане на масата на преговорите и търсене на решение за излизане по мирен път от войната в Украйна. БСП няма да да допуснем по никакъв начин изпращането на български войници в Украйна”, категоричен бе Кристиан Вигенин.