Вяра Емилова: Специална грижа за северната ни граница

Юни 02, 2024 Новини БСП 0 428

02.06.2024 г.

"Силистра и останалите дунавски градове са напълно изоставени - нещо непростимо за северна граница. Заедно с експерти, сме разработили пакет от специфични мерки, които покриват широк диапазон от дейности с цел: повишаване на националната сигурност в крайдунавските градове, възраждане на поминъка, опазване собствеността на земята, природата и подобряване на инфраструктурната свързаност с централната част на страната и с Европа". Това каза кандидатът за член на Европейския парламент Вяра Емилова по време на посещението в родния си край.

Родената и отраснала в Силистра Вяра, познава много добре проблемите на Северна България и през годините е участвала активно за разрешаването на не една дилема в тази част на страната. По време на предизборната си обиколка тя се срещна с хората в Дулово, Иширково, Зафирово и Тутракан, като обсъди с тях повишаване качеството на живот в пограничните райони и грижата за младите хора. 

"Не на Европа на две или три скорости! България трябва да заеме своето достойно място сред страните членки и да участва в реалното определяне на бъдещето на стария континент. Това е особено важно сега, когато сме изправени на прага на голяма война и тя се води само на няколко стотин километра от Родината ни", акцентира Емилова. 

"България е една! Основна наша цел като политици е запазването първо на мира, после на границите ни и като елемент на националната ни сигурност - грижа за плодородната земеделска земя, развитие на малките населени места, които пазят българщината, традициите и духа на страната ни", каза още тя и определи като първостепенна задача на всеки управляващ образованието, защото "Златният век" не се е състоял за една нощ, а е бил систематично подготвян почти столетие.