Жители на бургаския "Меден рудник" изрaзиха подкрепа си за БСП

31.05.2024

Водачът на листата на „БСП за България” за 2 МИР-Бургас инж. Петър Кънев, областният председател на БСП Тодор Байчев, втори в листата, общинският лидер на БСП-Бургас инж. Паруш Парушев, който е на трета позиция и областният координатор на социалистите в Бургас инж. Живко Господинов, който заема двадесет и пето място, се срещнаха с жители на бургаския комплекс „Меден рудник”. Те бяха придружени от общинския съветник Чанко Мирчев.

На срещата бяха посочени стъпките, които е нужно да бъдат направени, за да бъде постигнат достоен живот както за младите хора, така и за пенсионерите и уязвимите групи.

Сред тях са осигуряване на по-голяма размер на еднократната помощ при раждане на деца, обезпечаване на държавна стипендия за майки студентки в редовна форма на обучение, обвързване и изравняване на размера на майчинството през втората година с размера на минималната работна заплата, нулев данък върху доходите от труд до навършване на 26 години.

За осигуряване на по-високи доходи за пенсионерите социалистите предлагат преизчисляване на всички пенсии, увеличение на т.нар. „вдовишки добавки“, безплатни лекарства за хората над 75-годишна възраст, създаване на държавни социални предприятия и финансиране на предприятия за хора с увреждания и осигуряване на еднократна финансова помощ за тях.

Обърнато беше внимание и на проблемите, които е нужно да бъдат разрешени, за да се развива земеделието в страната и да бъде то наистина модерно, а местният пазар да бъде обезпечаван повече от местна продукция, а не от вносна със съмнително качество.Присъстващите на срещата задаваха много въпроси и изразиха своята позиция по актуални за страната проблеми. Те заявиха своята подкрепа към представителите на Коалиция „БСП за България“, които от своя страна поеха ангажимент да оправдаят доверието им.