Ченчев: Изборът днес – силна социална подкрепа с БСП или отново в черните класации с Борисов

Ние сме БСП – социалната партия. И можем да кажем: нашата работа увеличи майчинство, пенсии, минимална заплата, заяви водачът на „БСП за България” в София област

„Ние сме БСП – социалната партия. Доказахме го и в управление, и в опозиция. Благодарение на БСП има безплатни детски градини и ясли, безплатни учебници за децата. Всяко дете, което тръгва на училище, от първи до последния клас, ползва еднократна помощ в първия ден, благодарение на БСП. Втората година на майчинството се увеличи”.

Това посочи водачът на „БСП за България” Иван Ченчев на среща със социалисти и симпатизанти в Костинброд. И продължи:

„41 пъти БСП внесе в НС предложение минималната работна заплата да стане половината от средната. 41 – но, успяхме. 200 лева ваучери за храна на работниците, 30 % увеличение на пенсиите, първи по индустриален растеж. Всичко това за 8 месеца, благодарение на БСП и участието ни в управлението”, посочи Иван Ченчев и добави:

„Срещу тази силна социална политика на БСП стои моделът „Борисов”, вкарал страната ни начело на всички черни класациции – първи по смъртност, първи по корупция. Затова изборът днес е важен. Единствената алтернатива на управлението на ГЕРБ е БСП”, категоричен бе социалистът.

Водачът на листата на „БСП за България” в София-област Иван Ченчев, печелил последователно доверието на избирателите в София област през последните години представи кандидатите за народни представители. По думите му „БСП за България” в София област е тръгнала с мотивиран екип, събрал енергията на младостта и разума на опита.

Втори, след Ченчев в листата е представителят на Ботевград Борис Дренов – роден и израснал в Ботевград, потомствен социалист, машинен инженер. 22 години работи в сферата на автомобилната индустрия в престижни международни компании, общински съветник в ОбС – Ботевград. Трета е Лъчезара Николова – млад човек, политолог, със сериозна ангажираност в благотворителни и социални каузи и кампании.

Следва представителят на Етрополе - Васил Василев. Той е магистър по библиотечно-информационни науки, местен човек с опит, има зад  гърба си един мандат като общински съветник.

Владимир Марков е представителят на Елин Пелин, завършил е „Международни икономически отношения”, баща на три деца, очаква, живот и здраве, четвърто, с активни позиции и предложения за социална подкрепа на българските семейства.

Шести е представителят на Костинброд Красимир Арсенов, експерт със сериозен опит в областта на управление на отпадъците – както в държавната администрация, така и в работата на частните компании. С две магистратури – по „Спопанско управление” и „Опазване на околната среда”. Следва го Стамен Македонски – млад човек, завършил „Право” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”,  работи като прокурист в частна компания.

Още един юрист – това е представителят на Ихтиман в екипа на София област. Недялка Николова е завършила „Право” в СУ „Св. Климмент Охридски”, юрист с повече от 20 години стаж, 10 от които в местното самоуправление.

Девета е Надя Тодорова – родена в Годеч, по професия слаботоков техник, в момента работи в семейна фирма, активна с познания и предложения в сферата на пчеларството и овощарството.

Копривщица е представена от Славина Радомирова – председател на Българския антифашистки съюз в града, Драгоман – от Зорница Василева, рехабилитатор, бивш председател на БСП в Драгоман и дългогодишен председател на Младежкото обединение на социалистите в града, майка на прекрасни близнаци.

Кандидат за народен представител в 26 МИР е и д-р Грациела Иванова – детски лекар и специалист с над 20 години стаж в системата на здравеопазването, представител на коалиционния ни партньор „Движение за социален хуманизъм“.

Част от екипа е и младият кмет на Осойца и председател на Младежкото обединение на БСП в Община Горна Малина Христина Христова.

Веселина Петрова е представител на коалиционния партньор ПП „Правото”. Следва Иванела Сиракова – завършила Английска гимназия, магистър по педагогика на девиантното поведение, има следдипломна квалификация по икономика и мениджмънт. И не на последно място, макар и 16-ти Кирил Недев - председател на БСП в Долна Баня, магистър по икономика, завършил с отличие Московския държавен институт по международни отношения.

„На тези избори БСП застава пред хората с открито лице, защото ние единствени не предадохме избирателите си, не влязохме в сглобки и оставаме единствената алтернатива на модела „ГЕРБ””, заяви Иван Ченчев и призова за подкрепа с номер 24.