БСП се срещна с ръководството на Българската стопанска камара

28.05.2024

Кандидатите на "БСП за България" за народни представители Христо Проданов, водач в 9 МИР Кърджали и 23 МИР София, и Петър Кънев, водач във 2 МИР Бургас, се срещнаха с председателя на Българската стопанска камара Добри Митрев и заместник-председателите Мария Минчева и Станислав Попдончев.

На срещата бяха обсъдени актуалната политическа обстановка и възможностите за съставяне на стабилно правителство след изборите. 

Според представителите на БСП най-разумното решение би било надпартиен експертен кабинет с широка парламентарна подкрепа, ясни цели и срокове на изпълнение.

От БСК поставиха на вниманието на кандидатите за народни представители текущи проблеми, свързани с енергийния пазар, зелената трансформация и административната тежест. Те призоваха за повече чуваемост и диалог с бизнеса в 50-ото Народно събрание.

Проданов и Кънев представиха акценти от програмата на БСП, като подчертаха, че приоритет на представителите на българските социалисти в Европейския парламент ще бъде преразглеждане на свръхрегулациите за бизнеса, заложени в Зелената сделка. Двете страни се обединиха около нуждата за отпадане на граничния контрол по сухопътните граници в рамките на Шенгенското пространство още през тази година.