Емил Хумчев: Фонд за развитие на Родопите ще спаси Смолянския край

БСП остава социален стълб за хората – показахме го и когато сме в управление, и когато сме в опозиция, заяви водачът на „БСП за България” за област Смолян

 „Хората, които са изградили Смолянска област и са учили цели поколения, предавайки опита си, трябва да имат стабилно представителство в Народното събрание и Европейския парламент. А това може да стане със силно ляво представителство на БСП. Ние сме единствената партия, която не излъга избирателите си, която има ясна програма за развитие на страната и която се бори за интересите на народа”. 

Това заяви водачът на „БСП за България” Емил Хумчев на среща в Девин. В разговора за избора, който трябва да направим на 9 юни се включи кандидатът за евродепутат и досегашен български представител в Европейския парламент Цветелина Пенкова. На срещата присъстваха кметът на Девин Здравко Иванов и заместникът му Диана Чаушева.

„Още веднъж ще го кажа - най-бедният, най-застаряващият район трябва да има социалистическо представителство, защото през последните години избираме четирима десни депутата, които нищо не са направили, нямат и програма“, заяви Хумчев. Той посочи като примери свлачището при Тикале, разрушените участъци по пътя Смолян – Девин, Тешел – Триград, Смолян – Рудозем и редица други.

Хумчев заяви, че и негласуването означава абсолютно нищо да не се случи отново. Той представи програмата на БСП за развитие на държавата и областта, като акцентира на това, че ако бъде избран ще работи за създаването на  фонд за Родопите, Странджа-Сакар и Северозапада, които са в отчайващо положение.

Като свои приоритет той посочи и работа в посока на това болниците да не са търговски дружества и работа в тясна връзка с кметовете на общини. „БСП остава социален стълб, така както го доказа при участието си в управлението през 2022 г., реализирайки мащабна социална програма за хората в размер на 22 милиарда”, заяви Емил Хумчев и добави:

„Продължаваме: БСП ще работи за справедливо преизчисление на пенсиите, за безплатни лекарства за деца до 14 години, за още социална подкрепа на хората, предлагайки конкретни и реални мерки”, посочи социалистът.

По думите му като областен управител, заедно с ръководството на БСП са се борили като лъвове да променят ситуацията в земеделието и горите, но, за съжаление, след падането на правителството всичко се е върнало обратно.

„Няма да пропусна и образованието, ние живеем в труден район, но с умни деца и трябва да подкрепяме по всякакъв начин образованието им, създавайки съвременни и мосерни условия”, посочи водачът на „БСП за България”.

„Само с общи действия и съвместна политика на представителите ни в Народното събрание и Европейския парламент може да постигаме реални добри резултати за България”, категоични бяха Емил Хумчев и Цветелина Пенкова. „Изключително важно е да се гласува на 9 юни както за народни представители, така и за членове на Европейския парламент (ЕП), като свързаността на двата избора и значението на този двоен избор дава възможност да имаме можещи, кадърни, мотивирани и работещи хора както в НС, така и в ЕП”, призова Цветелина Пенкова и добави:

„Трябват хора, които си вършат работата с достойнство и отговорност, защото голяма част от законите, които разглеждаме тук, в Народното събрание, се задават от рамката, която е приета в Европа. Над 70% от законите, които се разглеждат в Народното събрание са базирани на европейски законодателства. Горда съм, че имах възможността да представлявам БСП в последните пет години в Европейския парламент, защото ние останахме единствената партия, която не излъга, не измени, не подведе своите съмишленици и избиратели. Ние не се оставихме да бъдем подмамени, да лъгани и да ставаме част от безпринципни сглобки. И това трябва да ни дава едно самочувствие, когато говорим и за предстоящите избори, защото наистина сме различни“, каза Пенкова.

Тя увери хората, че социалистите в Европа няма да се откажат и ще продължат борбата за мир, докато той не бъде постигнат. Защото, единствения изход от ситуацията в момента са преговори, за да спрат да се дават невинни жертви от двете страни всеки ден.

За енергетиката: „Основен приоритет на БСП винаги е била защита на ядрената енергетика, за да може домакинствата да плащат ниски сметки за ток и индустрията и производствата да работят”, подчерта кандидатът за евродепутат Цветелина Пенкова.