Борис Цветков, БСП: Умишлен е палежът в кметството в Долна Секирна

Май 25, 2024 Новини БСП 0 209

Това заяви водачът на БСП за Пернишкия избирателен район

Докато провеждане среща с избирателите в селата Кошарево, Непразненци и Ноевци с тревога научихме за възникналия пожар в село Горна Секирна, община Брезник.

Благодаря за сигнала и за бързата реакция на екипа на пожарната, който веднага ликвидира пожара и не допусна допълнителни щети и опасности за хората.

В същото време изразявам своята загриженост и тревога във връзка с публикувана информация от МВР, че пожарът вероятно е умишлен и е насочен срещу канцеларията на кметския наместник на село Горна Секирна от БСП.

Ако тази информация се потвърди при разследването на пожара ще се окаже, че се връщат времената нетолерантност, агресия и посегателства към политически опоненти и представители на институциите.

Настоявам за спешно и задълбочено разследване на пожара, неговите подбудители и извършители. Обръщам се към всички политически сили в област Перник да се разграничат от подобни действия и да провеждаме политическата кампания в рамките на закона и на нормалния политически дебат, не допускащ подобни закононарушения.