ПГКБ подкрепя правителствената политика за облекчение на доброволното дарителство

Nov 06, 2008 Новини 1 1722

Депутатите от ПГКБ и представители на граждански организации се обединиха днес около позицията да бъде продължена досегашната политика на правителството за облекчаване на доброволното дарителство

Депутатите от ПГКБ и представители на граждански организации се обединиха днес около позицията да бъде продължена досегашната политика на правителството за облекчаване на доброволното дарителство. Това стана ясно след провелата се в НС среща между народни представители от Парламентарната група на Коалиция за България – Донка Михайлова, Радослав Илиевски, Иво Атанасов, Николай Григоров и  Руденко Йорданов – и представители на гражданските организации. Идеята за защита правата на дарителите има пълната подкрепа на левите депутати. Доказателство за това е и намерението в бъдеще да бъде реализиран проект на Закон за доброволчеството. Тази идея има нужда от широка обществена дискусия,  беше заявено на срещата.

Представителите на гражданските организации успяха да представят вижданията и позициите си по въпроса за дарителството в различните сфери като образование, здравеопазване и социални грижи. Отпадането на ДДС върху дарителските sms-и не намери подкрепа, с оглед фискалната система на страната и водещото място на ДДС в нашата икономика.