БСП тръгва на избори с вяра в България и с грижа за хората

Сеп 26, 2011 Новини БСП 0 1354

  Случилото се в Катуница потресе всеки един нормален човек

 

Случилото се в Катуница потресе всеки един нормален човек. Хората се надигнаха срещу безнаказаността и бездействието на държавата. Управляващите имат силата да мачкат хората, но не и да въдворят ред и да накажат един самозабравил се богаташ. С тези думи председателят на НС на БСП Сергей Станишев се обърна към повече от 10 000 души, които се събраха на площада в Пловдив за откриването на кампанията на БСП за „Избори 2011". Социалистите почетоха с минута мълчание паметта на двете деца от Катуница. От БСП призоваха да се сложи край на омразата и институциите да дадат ясен отговор за конфликта от изминалите дни.

Сергей Станишев отбеляза, че неслучайно един от четирите стълба, на които стъпват днешните управляващи е полицейщината. Освен на нея, ГЕРБ се крепят на лъжата, самохвалството и некомпетентността. Лидерът на БСП изтъкна, че на предстоящите избори ще се реши съдбата на България - дали ще продължи случващото се през последните две години, или ще настъпи промяна в страната ни.

„Гордея се с кандидатите ни за президент и вицепрезидент", заяви Станишев. В лицето на Ивайло Калфин той вижда най- силния държавник, с авторитет и визия за България. До Калфин на изборите застава Стефан Данаилов- носител на духовността и бранител на българската култура и традиции. Лидерът на БСП отбеляза, че левицата издига достойни, почтени и компетентни кандидати за местната власт. Всички те влизат в изборната битка „с вяра в България и с грижа за хората".

„Ще покажем, че има друга България - България на хората", обърна се към множествтото бъдещият президент Ивайло Калфин. По думите му доходите и работните места са сред важните за българите проблеми и няма как управляващите да скрият мизерията, в която тънат хората, зад магистрален прах. „Няма да допуснем Бойковата приватизация да приваризира и държавата и институциите да мълчат", категоричен беше Калфин. Той отбеляза, че в борбата си с десницата БСП не е сама и напомни, че левицата в Европа надделява на последните избори в редица държави като Дания, Германия и Франция. „Дясната политика, която мачка хората, няма бъдеще в Европа", заяви още Калфин.

Бъдещият вицепрезидент на България Стефан Данаилов стопли сърцата на присъстващите с човечността и чувството си за хумор. Той отбеляза, че докато някои политици правят кампания лице в лице, кампанията на социалистите е сърце до сърце. Той си пожела да вижда повече усмивки на лицата на обикновените хора. Данаилов с хумор коментира и обещанието на Бойко Борисов да му построи 400 км магистрали. „Аз ги очаквам, но не съм сигурен кой ще реже лентичката", пошегува се Данаилов. Той изтъкна, че има амбицията му е заедно с Калфин да влязат в президентската институция, за да повдигнат самочувствието на хората, за да се спре бездуховността, която е налегнала страната ни. „Убеден съм, че идва нов ден", заяви още Данаилов.

„Чувствам се успял кмет. Левицата има много такива. Убедена съм в превъзходството, авторитета и префесионализма на кандидатите за кметове и общински съветници", заяви кметът на Смолян Дора Янкова. По думите й БСП е направила зрял избор, издигайки Ивайло Калфин и Стефан Данаилов като кандидат-президентска двойка. „Заедно с хората можем да дадем надежда на обезверения народ", заяви Янкова. „Нека с тази кампания и силата на волята на хората да създадем по- добро бъдеще", призова кандидатът на БСП за кмет на Пловдив Георги Търновалийски.