В Пловдив стартира кампанията „ИМАМ ПРАВО – Доброволци с Ивайло Калфин”

Сеп 18, 2011 Новини БСП 0 922

В Пловдив беше даден старт на кампанията „ИМАМ ПРАВО - Доброволци с Ивайло Калфин"

В Пловдив беше даден старт на кампанията „ИМАМ ПРАВО - Доброволци с Ивайло Калфин". След финала на Националната младежка среща на БСП „Епизод 5: България от бъдещето" над сто млади социалисти се отправиха заедно с кандидат-президента Ивайло Калфин към площад „Стефан Стамболов". Пред сградата на община Пловдив бяха реализирани първите две акции от кампанията. Едната от тях, наречена „Job office", е инициатива, в която специалисти-доброволци ще помагат с практична информация на всеки, който търси работа. Другата акция носи името „Райски газ срещу шистов газ" и представлява информационна кампания за ефектите от проучването и добива на шистов газ по метода „хидравличен удар". На централната улица в Пловдив Калфин призова младите хора от града да бъдат активни граждани на страната си и да не забравят, че имат права, които никой няма право да нарушава. На бял транспарант младежите написаха своите послания към България.

„ИМАМ ПРАВО - Доброволци с Ивайло Калфин" е младежка доброволческа кампания, насочена към всеки един гражданин на страната, който вярва, че от всеки един човек поотделно зависи дали България ще стане по-добро място за живеене. „ИМАМ ПРАВО" цели да популяризира доброволчеството като форма на труд. Целта на кампанията е да насърчи гражданското участие, да подпомогне развитието на едно съвременно, европейско управление, в което гражданите са активен участник в процеса на вземане на решения.

По време на кампанията в цялата страна ще бъдат инициирани доброволчески акции, отворени към гражданско участие. Те ще бъдат фокусирани върху три приоритетни за младите хора теми: трудови права и образование, социални права и сигурност, екология.