Сергей Станишев вкара над 700 младежи в листите за кметове и общински съветници

Сеп 18, 2011 Новини БСП 0 1610

Младите посрещатна крака  Ивайло Калфин и Сергей Станишев     „Над 700 са младите кандидати за общински кметове и съветници, които ще отстояват позициите на БСП в местната власт", изтъкна лидерът на БСП Сергей Станишев в изказването си пред Националната младежка среща „Епизод 5: България от бъдещето"

Младите посрещатна крака  Ивайло Калфин и Сергей Станишев

 

 

„Над 700 са младите кандидати за общински кметове и съветници, които ще отстояват позициите на БСП в местната власт", изтъкна лидерът на БСП Сергей Станишев в изказването си пред Националната младежка среща „Епизод 5: България от бъдещето". На срещата присъстваха  стотици представители на Младежкото обединени в БСП, кандидатът за президент Ивайло Калфин, евродепутатите Катрин Тротман /Франция/ и Дерек Вос /Уелс, Великобритания/, депутати и членове на ръководните структури на БСП на национално и местно ниво.

Пред младите кандидати на партията Станишев сподели: „Трябва да градим тухличка по тухличка страната ни. Трябва да градим, а не да грабим България, както правят от ГЕРБ!" и допълни, че пропастта между богати и бедни в страната е огромна, но въпреки това миналата година, в разгара на кризата, в България са се появили няколко стотин нови милионери. „Ние не искаме да живеем в такава страна. Ние трябва да си върнем бъдещето", призова Сергей Станишев.

Според лидера на БСП такава концентрация на власт и пари в ръцете на малцина никога не се е случвала в България и обясни, че във всеки сектор на икономиката на страната управляващите налагат тотален монопол, като облагодетелстват определени фирми близки до тях. „Бъдещето на България е запушено", сподели Станишев и призова младите активисти на БСП да правят кампания не просто за да станат кметове на общините си, не просто за да бъдат избрани за общински съветници, а за да върнат бъдещето на България.

В заключителните си думи Сергей Станишев сподели: „Вие сте остриетата на нашата кампания - на кампаниите на общинските организации, на кандидатите ни за кметове, на кандидата ни за президент. Липсва ни само един тласък, една надежда, за да имаме победа. Промяната може да се случи!"

Ивайло Калфин благодари за енергията, страстта и желанието, с което работят младежите от цялата страна. Кандидатът за президент на БСП изтъкна: „Днес започваме един „Епизод" от по-дълга битка. Битка, която трябва да проведем, за да я има България - на младите хора, на технологиите, на реалната политика. България на бъдещето!"

Според Калфин бъдещето на България не е в популистите и националистите, които дават лесни решения, които водят Европа назад, а не напред. „Ние обаче не даваме лесни решения. Ние предлагаме конкретни политики", заяви Калфин и припомни инициативите за правото на първо работно място, кампанията за запазване на природата на България и недопускане на сондажите за шистов газ.

Калфин припомни, че преди две години ситуацията в страната е била коренно различна, а днес се усеща енергия. „Енергия за промяна, която ще промени България. Уверявам ви, че от вашата ангажираност ще има огромен ефект", обърна се Ивайло Калфин към стотиците младежи в залата.