Сергей Станишев: Горд съм, че България има шанса да има президент като Ивайло Калфин и вицепрезидент като Стефан Данаилов

Сеп 16, 2011 Новини БСП 0 1486

Горд съм, че България има шанса да има президент като Ивайло Калфин и вицепрезидент като Стефан Данаилов

Горд съм, че България има шанса да има президент като Ивайло Калфин и вицепрезидент като Стефан Данаилов. Двамата като екип са в пъти по- силни за това, от което има нужда страната ни. С тези думи председателят на НС на БСП Сергей Станишев се обърна към хората на науката, културата, изкуството и духа, които се събраха днес от цялата страна, за да изразят подкрепата си за кандидат-президентската двойка на БСП. Станишев изрази искрената си благодарност и почит към присъстващите - личности, оставили името си в българската история със златни букви. „Имаме нужда от вашите думи, от вашата убеденост в каузата на Ивайло и на Стефан. България има нужда от тях", обърна се лидерът на БСП към едни от най- успелите българи. Той изтъкна, че страната ни се намира във важен момент и все повече хора споделят, че България не е това, което трябва да бъде и не се развива в правилна посока.

Станишев с гордост отбеляза, че Ивайло Калфин е олицетворение на държавността, на способността да се отстоява българският интерес и на силната икономическа визия, от която страната ни се нуждае. Стефан Данаилов от своя страна олицетворява българската духовност и култура, които са запазили България през вековете. „Едва ли има много хора в България, които да са толкова обичани за това, каквито са - естествени, неподправени, с ясни позиции", добави лидерът на БСП. Той сподели с присъстващите и част от шегите, появили се по повод кандидатурата на Стефан Данаилов за вицепрезидент. В едната се отбелязва, че докато ГЕРБ имат 19 км магистрали, Ламбо е „На всеки километър". В друга се казва, че номинацията на Стефан Данаилов се оказа операция „Шок и ужас" за ГЕРБ и „Звук и светлина" за останалите българи.

„Нашата цел е България да бъде на хората, които разбират колко е важно да потърсим единството", заяви кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин. По думите му българите имат нужда да видят, че България може да успява. „Подкрепата на Стефан Данаилов от първия момент ми даде страшно много сили. За мен да бъдем заедно със Стефан Данаилов в тази трудна политическа битка е не само вдъхновение, но и убеденост, че до мен ще стои човек със здрави ценности и духовност", каза още Калфин. Той изтъкна, че Стефан Данаилов познава големите успехи на България и е работил за това културата ни да върви напред. „Той върви не след хора, а след идеи - за справедливост, за солидарност, за национално достойнство, за грижа и внимание към тези, които имат нужда и за подкрепа на духовните водачи на нацията", каза още Калфин за бъдещия вицепрезидент на България.

„С цялото си сърце, с всичките си умения ще се борим да спечелим изборите", заяви Стефан Данаилов и развълнуван добави: „Сърце юнашко не издържа, предложих своята кандидатура за вицепрезидент и застанах рамо до рамо с Ивайло Калфин". Данаилов отбеляза качествата на бъдещия български президент - знания, умения, деликатност и човечност. „Нещата в тази прекрасна държава трябва да се променят", каза още Стефан Данаилов. Той също благодари на присъстващите - хора, които винаги е тачил и уважавал, като изтъкна, че подкрепата им допълнително го мотивира да се включи в предстоящата битка.