Честността на изборите е изложена на риск

Сеп 08, 2011 Новини БСП 0 1560

„Предстои ни много тежка кампания

„Предстои ни много тежка кампания. Честността на изборите е изложена на риск", каза председателят на НС на БСП Сергей Станишев в Перник. На среща с местните партийни лидери и кандидати за кметове в пернишка област той е препоръчал да се водят разговори с представители на всички демократични партии, освен ГЕРБ, за да се предотвратят изборните манипулации. Лидерът на БСП изтъкна, че  от месеци кметовете на левицата по места са подложени на невероятни атаки. Въпреки постоянните проверки от всички контролни органи обаче те продължават да работят. В Перник например предстои откриването на нови обекти, изградени през  мандата на кмета Росица Янакиева. Станишев подчерта високата мобилизация на членовете и симпатизантите на БСП да гласуват и призова за активност на изборите, за да се неутрализира ефектът на контролирания вот.

„На България е нужен президент с визия за развитието на страната и единственият такъв кандидат е Ивайло Калфин", каза още Станишев. По думите му оценката за работата на Росен Плевнелиев като министър показва, че всички ресори на управляваното от него министерство, с изключение на пътното строителство, изостават - няма политика за водния сектор, за кадастъра, за свлачищата. „Това би могло да стопира работата по проекти на ОП „Околна среда", обясни Станишев.  

„Кандидатите на ГЕРБ не ни притесняват, защото в по-голямата си част са кухи", каза лидерът на БСП. Той добави, че досегашните кметове на БСП по места, които се кандидатират отново, залагат най-вече на направеното от тях. „Перник и Радомир си имат  кметове", каза Станишев и припомни, че в Ковачевци частичните избори са били първата загуба на ГЕРБ след парламентарния вот. Станишев изрази очакването си, че БСП ще бъде първа политическа сила в областта.