Плевнелиев и Попова са кандидатури на страха от загуба на ГЕРБ

Сеп 04, 2011 Новини БСП 0 1516

След обявяването на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев-Маргарита Попова, кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин заяви:     Поздравявам г-н Плевнелиев!  Номинацията му за най-високия пост в държавата не е учудваща

След обявяването на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев-Маргарита Попова, кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин заяви:  

 

Поздравявам г-н Плевнелиев!  Номинацията му за най-високия пост в държавата не е учудваща. Виждаме, че през последните няколко месеца му се прави предизборна кампания с държавни средства. Декларирам, че той ще бъде основният ми опонент. Имам намерение да водя позитивна кампания без компромати, но и без да спестявам неудобните въпроси.

Това са кандидатурите на страха от загуба на ГЕРБ. Те още един път показват отношението на Бойко Борисов към една от най-важните институции в държавата.  Вместо кандидат, който е подготвен, има опит и авторитет в страната и чужбина по въпросите, свързани с основните правомощия на президента, ГЕРБ разчита на рейтингите на двама министри. България има нужда от компетентен, силен и самостоятелен държавен глава, а не от кукла на конци.

Кандидатирането на г-н Плевнелиев и г-жа Попова гарантира, че този вот ще бъде за или против управлението на правителството на ГЕРБ. Предлагам на г-н Плевнелиев без отлагане да започнем дебати, свързани с правомощията и ролята на президентската институция. Очаквам, че той няма да се крие зад удобната маска на специалист по всичко, а ще се държи като отговорен политик.   

От всяка дърво свирка не става и България не е акционерно дружество, за да се управлява от мениджър.