Единственият инструмент срещу манипулирането на изборите е хората масово да излязат да гласуват

Сеп 02, 2011 Новини БСП 0 1392

Единственият инструмент срещу манипулирането на изборите е хората масово да излязат да гласуват

Единственият инструмент срещу манипулирането на изборите е хората масово да излязат да гласуват. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев във Велико Търново. Той изрази опасенията си, че в предизборната кампания ще бъде включена цялата държавна машина - МВР, министрите, депутатите и  управляващите ще използват всякакви средства, за да спечелят изборите. Лидерът на БСП отбеляза, че въпреки уверенията за дългата скамейка от кадри, ГЕРБ крадат кандидати за предстоящия местен вот и всеядно поглъщат мераклии за власт от всякакъв цвят и политически партии. Станишев отбеляза, че предстоящите избори за президент  и местна власт  са много важни не само за БСП като партия, но и за България. Той беше категоричен, че БСП  единствена може да спре ГЕРБ от пълно овладяване на властта и разрушаване на държавността.    

Станишев се срещна със симпатизанти и граждани на Велико Търново. Срещата беше организирана от Младежкото обединение на БСП в града и в нея участваха издигнатите от БСП кандидати за кметове и съветници от десетте общини в областта. Лидерът на БСП изтъкна, че в предстоящата предизборна кампания особено важна ще бъде ролята на младите хора, които първи  разбраха фалша и лицемерието на управляващите. По думите на Станишев никакви първи копки, откриване на магистрали и театрално  рязане на ленти не  могат да прикрият повишаването на цените на храните и горивата и обедняването на все по-голяма част от населението. „Цената на  уж постигнатите  от ГЕРБ успехи плащат най-бедните", каза  Станишев. Той подчерта, че политиката на  обновление и израстване на нови кадри в партията вече дава  своите първи  резултати. От 260 общини в страната, 35 от кандидатите за кметове от БСП са в младежка възраст.

Кандидатът  за кмет на Велико Търново Николай Илчев, който също е представител на новата генерация, изтъкна, че младите хора са амбицирани  и мотивирани  да се борят за спечелване на изборите, за да направят промяната  в управлението. Младите хора от областта  споделиха проблемите на по-малките общини: изоставане на инфраструктурата,  нарастване на безработицата, липса на перспектива за  професионална реализация,  влошаване на здравното обслужване на населението и качеството на образованието.

Придружен от народния представител от Коалиция за България Бойко Великов и от Областния председател на БСП във Велико Търново Мариана Бояджиева, Сергей Станишев се срещна с обществеността на Павликени и Горна Оряховица. В Община Сухиндол той проведе работна среща с най-младия кмет на община в областта инж. Пламен Чернев, след което се срещна с членове и симпатизанти на БСП в залата на местното читалище.