Сергей Станишев: Само БСП може да сложи спирачка на ГЕРБ

Сеп 01, 2011 Новини БСП 0 1519

  Управляващите грабят от бизнеса, от Здравната каса, от фискалния резерв, от хората

 

Управляващите грабят от бизнеса, от Здравната каса, от фискалния резерв, от хората. Това според лидера на БСП Сергей Станишев са причините, поради които на ГЕРБ повече би подхождало мотото „ГраБим България". Пред русенци лидерът на БСП изрази основателните си опасения, че управляващите живеят в реалност, която е различна от тази, в която живеят българите. По думите му докато ГЕРБ организират пиар акции и режат ленти, безработицата в страната расте, дори в летните месеци, а цените на хранителните продукти са се увеличили с 22%. Лидерът на социалистите изтъкна неспособността на правителството да събере приходи и добави, че голяма част от производството е в сивия сектор и в монополите.

Станишев беше категоричен, че освен БСП, няма кой да сложи спирачка на това, което върши ГЕРБ в управлението. По думите му изборът на Ивайло Калфин за президент е единствената алтернатива за България, защото ако държавен глава стане човек от ГЕРБ, той ще бъде кукла на конци, управлявана от правителството.

Лидерът на БСП разгледа реконструирания градски площад, заедно с настоящия градоначалник на Русе Божидар Йотов и с кандидата за кмет Орлин Лазаров. Русенци се възползваха от възможността лично да поставят въпросите си пред Сергей Станишев. Младежи поискаха да се възстанови традицията за провеждане на младежките фестивали в Дунавския град, където преди 99 години е сложено началото на младежкото социалистическо движение. Възрастни хора поставиха проблема за подпомагането на социално слабите.