БСП-Сливен почете паметта на Христо Ботев

02.06.2023 г.

Общинския съвет на  БСП-Сливен и Общинският съвет на Българския антифашистки съюз почетоха паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Председателят на БСП-Сливен и на групата съветници Атанас Делибалтов заедно с общински съветници поднесоха цветя на паметника на братска могила – Паметник на незнайния воин. В знак на признателност пред паметника поднесоха цветя и сведоха глави ген. Кольо Милев-член на НС на БСП, Мария  Чомпова – Председател на Областния съвет на Българския антифашистки съюз, членове на антифашисткия съюз и социалисти.

Общинският координатор на БСП-Сливен Божидар Йорданов припомни делото на Христо Ботев и как на 1 юни 1942 г. е бил осъден на смърт чрез разстрел.

„Наш дълг е да предадем Ботевите завети на бъдните поколения за пример и упование в моменти на трудност и изпитания. Убеден съм, че можем също като него, с твърдост и последователност, с гордост и плам, да обичаме своето Отечество и да работим за неговото добруване“, с тези думи завърши словото си Божидар Йорданов.