Младежи станаха овчари, за да се оплачат на Ивайло Калфин

Авг 14, 2011 Новини БСП 0 967

Калфин: Ползвайте гегите срещу тези, които не ви помагат да си намерите работа   Безработни млади висшисти, преоблечени като овчари, пресрещнаха Ивайло Калфин на събора в смолянското село Арда в събота

Калфин: Ползвайте гегите срещу тези, които не ви помагат да си намерите работа

 

Безработни млади висшисти, преоблечени като овчари, пресрещнаха Ивайло Калфин на събора в смолянското село Арда в събота. Тримата родопчани последвали съвета на премиера Бойко Борисов безработните IT  специалисти да станат овчари. Работата обаче не им потръгнала, защото за всеки занаят си има майсторлък, а тримата младежи са завършили съответно право, международни отношения и информатика.

         С нетрадиционната си поява на събора младежите показаха неадекватността на неотдавнашната идея на премиера образованите млади хора да пасат овце и да работят в зеленчукопроизводството.

         Те попитаха Калфин, ако стане президент, дали и той ще ги праща да стават овчари. Студентите трябва да се хванат за гегата, но да я използват за друго - да подгонят някого, който не им помага да си намерят работа, отговори евродепутатът. „Хвърляйте гегите момчета, хващайте компютрите, и то тук в България, защото страната има нужда от това", с усмивка допълни Калфин.

Той се пошегува, че може би новоизлюпените овчари могат да научат овцете да работят с лаптопи.

         Преди да срещне овчарите, Ивайло Калфин поздрави хората, сбрали се на традиционния българо-гръцки събор в село Арда. Той приветства местните хора за упоритя труд при възстановяването на изгорялото им училище, което отваря отново врати наесен. „Надявам се не след дълго да минем заедно по пътя за гръцкото село Паранести, в Европарламента работим активно с гръцките си колеги по тази тема", каза от трибуната Калфин.

         „Това е прекъснат във времето път, самият живот ни е завещал да отворим границата, когато  сме заедно, сме силни", каза кметът на община Смолян Дора Янкова. Тя напомни, че административните процедури по европроекта за пътя от Арда до Паранести вече са изпълнени и след седмица ще бъде обявена фирмата изпълнител . „Ще реализираме този проект заедно с нашите гръцки приятели", обърна се Янкова към колегите си- гръцки кметове, които дойдоха специално за събора от южната ни съседка.