Ивайло Калфин: Предстоящите избори трябва да помогнат на ГЕРБ да „не преяде” с власт.

Авг 11, 2011 Новини БСП 0 1527

Високата  безработица  като най-сериозен проблем на община Айтос посочи кметът Евгени Врабчев по време на срещата си с евродепутата Ивайло Калфин

Високата  безработица  като най-сериозен проблем на община Айтос посочи кметът Евгени Врабчев по време на срещата си с евродепутата Ивайло Калфин. Опитите на общината да реши част от проблемите в партньорство с държавната власт засега са безрезултатни - собствеността над земята на територията на бившето танково поделение в града остава неуредена, градът се оказва изолиран и от интензивния транспортен трафик по магистрала „Тракия", тъй като не е  изградена отбивка от нея към Айтос. Така голямото транспортно съоръжение по никакъв начин не допринася за съживяване на икономиката на общината.

Като критично определи състоянието на МБАЛ - Карнобат управителят й д-р Красимир Маринов в разговора с Ивайло Калфин. Само за последните две години в изпълнение на решение на правителството са   освободени 80 лекари, сестри и медицински персонал, а болницата обслужва над 30 000 жители на общината. Закрити са АГ и Хирургическото отделение. При необходим бюджет от 80 000 лв. месечно, бюджетната субсидия е 10 000лв. Според медиците политиката на финансовото министерство ще доведе до закриване на болничното заведение.

Пред Ивайло Калфин граждани на Карнобат и кметът Георги Димитров изложиха затрудненията пред развитието на селското стопанство в общината. Калфин сподели своето мнение, че предстоящите избори трябва да помогнат на ГЕРБ да „не преяде" с власт.