Ивайло Калфин: Управляващите предизвикват ескалация на кризата

Авг 10, 2011 Новини БСП 0 1748

Не може държавата да не изпълнява задълженията си  да се разплаща с фирмите и да предизвиква с това ескалация на кризата, вместо да действа за преодоляването й

Не може държавата да не изпълнява задълженията си  да се разплаща с фирмите и да предизвиква с това ескалация на кризата, вместо да действа за преодоляването й.  Така формулира Ивайло Калфин един от основните проблеми в икономическата политика на правителството.

Пет приоритетни области в развитието на България очерта евродепутатът на срещата си с жителите на Средец, Бургаско. Развитие на икономиката, доходите на населението, регионалното развитие и перспективи пред младите хора- което означава образование и здравеопазване. Това са стълбовете на бъдещето на страната, смята Ивайло Калфин.

В диалог с присъстващите евродепутатът разясни как могат да бъдат използвани европейските програми и фондове за постигането на резултати в посочените направления. С оглед на бюджетната рамка на ЕС за 2014 година Калфин подчерта необходимостта от промяна в подхода на българската държава към изготвяне на проектите. Самоцелният стремеж да се усвояват средствата да бъде заменен с изготвяне на проекти, чийто краен резултат е предварително ясен и измерим. Само така ще бъде възможно да се насочат европейски средства към България в условията на силна конкуренция с останалите страни-членки на ЕС.

         Ивайло Калфин изрази и позицията си относно връщането на заграбените имоти на тракийските българи. Този въпрос трябва да бъде постоянно поставян пред Турция- и България трябва да обвързва членството й в ЕС с неговото решаване. На председателя на местната организация на Тракийските дружества Божанка Николова той връчи икона на Света Богородица - подарък за новия клуб, който предстои да бъде открит скоро.

Кметът на Средец Тодор Пройков и Георги Георгиев - председател на Общинския съвет и  на БСП запознаха Ивайло Калфин с проблемите на общината.