Цвета Галунова: БСП е единствената лява партия

31.03.2023 г.

"Аз съм гражданска квота, но съм социалист по убеждение. Политиките, които припознавам аз, са все в социалната сфера. Една от основните ми каузи ще бъде за малките населени места и те да се превърнат в държавен приоритет." Това заяви Цвета Галунова, кандидат за народен представител от "БСП за България" във Велико Търново.

В ефира на БСТВ тя обясни, че в момента малките населени места изглеждат като след война - разрушени сгради, без питейна вода, канализация и инфраструктура. "Затова вярвам, че държавната политика трябва да се обърне в друга посока и да се спре обезлюдяването на тези места", посочи Галунова.

По думите ѝ най-наболелият въпрос в днешно време е проблемът с водата. "Повече от 300 населени места са на воден режим и това е проблем в национален мащаб. В моя регион това е един от основните проблеми. И тъй като бюджетите на селата и общините са недостатъчни, трябва държавна намеса под формата на целево финансиране", категорична е тя и допълни, че в 49-ото Народно събрание БСП ще защитава подобно предложение в бюджета.

"Децата отново трябва да се превърнат в национална ценност. За съжаление днешно време виждаме точно обратното", заяви Цвета Галунова и продължи: "За да стане това, трябва да се подобри грижата за младите семейства, както и по отношение на образованието. В този смисъл трябва да се пренапишат учебниците, за да се възпитат децата в род и родолюбие", смята тя.

Във връзка с навлизането на джендър идеологията и референдума, който БСП организира, тя коментира: "Това е тема, по която трябва да се обединим като народ, за да спасим децата. Те са нашето бъдеще, и ако не се погрижим за тях, ще погубим държавата си. Не е нормално да говорим за пол, различен от мъжки и женски, за "родител-1" и "родител-2", категорична е тя.

Според кандидата за народен представител, средствата за култура трябва да бъдат инвестирани в посока повишаване на ценностната система. "В този смисъл и аз, и БСП, гледаме в една посока. Призовавам хората, които мислят като нас, да подкрепят партията, която защитава техните политики - с номер 1", призова тя.

Една от основите цели на Цветя Галунова е да повиши доверието към политиката, давайки реални обещания, а след това и най-доброто от себе си. "В тази посока БСП може да стигне именно до хората, които отказват да гласуват - защитавайки политиките на голямата част от българското общество. БСП е единствената партия, която провежда леви политики", категорична е тя.