Еньо Савов: БСП ще бъде гласът на разума в следващия парламент

Мар 31, 2023 СОФИЯ Новини Избори 0 1318

31.03.2023 г.

„Обещанията остават в предизборната кампания, но важно е какво е постигнато. На първо място, социалистите искаме да имаме балансираща роля в следващия парламент. Виждаме какви заявки дават нашите опоненти – за милитализиране на политиките, въвличане на държавата във война, забравяне на масовия потребители при тези растящи цени. БСП е против това. Ние ще продължим започнатото и ще продължим политиката, която винаги сме водили – за мир, доходи и спокоен живот на българските граждани“. Това заяви кандидатът за народен представител на „БСП за България“ от 23 МИР София Еньо Савов.

В ефира на БСТВ той посочи, че един от първите законопроекти, които ще внесе БСП в следващото народно събрание е за налагане на таван на цените и спирането на спекулата. Партията ще се бори за защита на българското производство, каза още социалистът:

„Зърнопроизводителите излязоха на протест, защото няма защита на българското производство. В момента влизат чужди стоки, поради определени причини те излизат на преден план, не винаги са с конкурентни цени. Ще настояваме за 30% български стоки във всяка една търговска верига“, каза Савов.

Социалистът заяви категоричната позиция на БСП по отношение на войната в Украйна - за постигане на мир чрез дипломатични преговори и неутралитет и невъвличане  на България като страна във войната: „На първо място трябва да стои дипломацията. С бензин не може да се загаси един пожар. Не може един конфликт да бъде спрян с повече военна техника.  Единствено БСП казва: „Стоп на войната“, заяви Савов.

„Едно е развитие на военнопромишления комплекс, но съвсем друго е използването му за чужди нужди. Едно е България да има силна, стабилна отбрана. Друго е да се защитават чужди интереси“, допълни той.

Кандидатът за народен представител коментира и битката на БСП срещу навлизането на джендър идеологията в училищата: „Отнасям се с голяма отговорност към този сериозен проблем в обществото ни, джендър идеологията не трябва да навлиза в училищата. Неяснотата в образованието е изключителен проблем. Ние ще настоявам за един учебник по един предмет за всеки клас. Важно е децата да учат истинската история и да получават функционални знания“, посочи той. 

Социалистът коментира, че ще се бори за решаване на териториалните проблеми в района, от който е кандидат за народен представител и открои някои от тях, сред които замърсяването на Панчаревското езеро и обслужването на частни интереси, които искат то да бъде застроено. Савов посочи, че ще работи и в полза на младите, като постави акцент на нуждата от качествено образование и наличие на спортни съоръжения, където те да спортуват.

„Гласувайте за БСП, защото ние ще бъдем гласът на разума в следващия парламент. Изберете нас, защото сме доказали, че можем. Да, можем! Гласувайте с номер 1 за „БСП за България“, призова на финал Еньо Савов.