Евродепутатът Ивайло Калфин подкрепя развитието на община Царево

Авг 08, 2011 Новини БСП 0 1393

Два от най-големите въпроса пред държавата са опазването на границата и изграждането на инфраструктурата в региона

Два от най-големите въпроса пред държавата са опазването на границата и изграждането на инфраструктурата в региона. Това заяви евродепутатът Ивайло Калфин при посещението си в община Царево. „Въпросът с охраната на границата е много сериозен. Тук става въпрос и за трафика, и за животните и заразите, които преминават", обясни той и допълни, че е изключително важно Царево, като гранична община, да бъде подпомогната в развитието си. В разговора си с кмета Петко Арнаудов, Ивайло Калфин сподели, че познава доста от проблемите на общината.

Въпреки горещия неделен следобед, пред сградата на общината в Царево Ивайло Калфин бе посрещнат от множество граждани. След разговорите за проблемите на общината, Ивайло Калфин успя да разгледа двете пристанища в Царево и Ахтопол, където обърна специално внимание на неразрешения проблем с пътя Царево - Ахтопол - Резово. „Срамно е, че държавата не може да се справи с този проект, а пътят е изключително важен за развитието на туризма в района и спешно се налага да бъде направен", с болка сподели кметът Арнаудов и добави, че Царево не е задният двор на държавата и е крайно време в София да разберат, че България не свършва в Созопол.

Кметът на Царево Петко Арнаудов помоли Ивайло Калфин да помогне да бъде разкрит граничен пункт на устието на река Резовска, както и за изграждането на рибарско пристанище, за което общината вече разполага с готов проект.