Велина Атанасова, БСП: Ние сме за съхранение на семейните ценности

30.03.2023 г.

„Ние като общество не трябва да допускаме в учебното съдържание да присъстват теми за джендър идеология, каквито има деликатно вплетени в текстове и в картинки  за най-малките деца. Те объркват съзнанието им, искаме то да остане чисто и когато настъпи пълното биологично съзряване за това решение, тогава нашите пораснали деца да се самоопределят“, каза кандидатът за народен представител и председател на общинската организация на БСП в Стара Загора Велина Атанасова.

„Ние от БСП не сме против различните, имаме програми за всички социални групи, но  сме против джендър идеологията, която  навлиза в училище. Ние сме за съхранение на семейните ценности“, подчерта Атанасова и припомни, че в България  има произнасяне на Конституционния съд по темата, имаме Конституция, но всички сме свидетели, че тази деликатна човешка тема, прекалено се използва от други фактори и международният натиск отвън към страната е доста силен.

Според нея тази тема касае всеки един от нас, тя стои във възпитанието и образованието на всеки. Референдумът, за който БСП настоява и подкрепя подписката  за неговото провеждане, цели именно разговор в обществото.

„От срещите ни в тази кампания видяхме, че хората искат да бъдат чути, трудно живеят през последните месеци и имат какво да ни кажат. Една висока избирателна активност ще даде друга стабилност и представителност на 49-ия парламент. Надявам се да има повече юристи в народното събрание за  успешен нормотворчески  процес, който  е доста сложен за една парламентарна република“, изрази надеждата си  кандидат-депутатът адвокат към Адвокатска колегия-Стара Загора.

Атанасова открои силата на „БСП за България“ в социалната политика. „Реализираните наши приоритети в  последното  редовно правителство са доказателство за това. Постигнахме цели, поставени в своите програми. Акцентът в образованието е изключително важен. Осигурихме безплатни учебници от 1 до 12 клас, но предлагаме да се осигури 1 учебник за 1 клас по 1 предмет. Постигнахме еднократна помощ за учениците до 4 клас в размер на 300 лв., сега предлагаме тя да достигне и за всички ученици до 8 клас в размер на 350 лв. Усилията ни са насочени към преодоляване на регионалните неравенства в достъпно образование, необходим е равен старт за всички.“, заяви Атанасова.

Тя призова да се гласува с енергия и ясно съзнание за „БСП за България“ с номер 1 в бюлетината.