БСП в Добрич: Основните ни цели са грижа за хората, повишаване на доходите, както и България да е мирна

Мар 29, 2023 ДОБРИЧ Новини Избори 0 763

29.03.2023 г.

Голяма предизборна среща на "БСП за България", със солиден интерес от страна на граждани, симпатизанти и кметове на общини, се проведе в Добрич. Пред всички присъстващи, водачът на листата в града Мая Димитрова, представи листата и основните приоритети на партията, а за да покажат своята подкрепа, гости на събитието бяха водачите на листите на "БСП за България" в 23 МИР Христо Проданов, в 24 МИР Георги Свиленски и в 26 МИР Иван Ченчев.

„БСП доказа, че може и ще продължи каузата, която е започала, ще продължи социалната си политика.“ Това заяви Мая Димитрова в началото на срещата и продължи: Ние сме единствената партия, която мисли и се грижи за хората. Основните цели и приоритети на БСП са грижа за хората, повишаване на доходите, грижа за семейството, децата, както и България да е мирна“, обясни водачът на листата.

Тя посочи най-важните неща, които БСП е свършила: „Повишихме минималната работна заплата и я направихме 50% от средната. Постигнахме безплатни детски градини и ясли, както и безплатниучебници до 12-ти клас. Децата до 4-ти клас получават еднократна помощ от 300 лева, преизчислихме и пенсиите.“

"Доказахме, че можем, сега отново ще го направим", категорична е Мая Димитрова и даде пример с част от дългосрочната политика на БСП, като възстановяване на "Напоителни системи", преразпределяне на субсидиите, както и стимулиране на родното производство.

"Партията - това сте вие, нашите членове. За нас всички граждани на България са важни", заяви Иван Ченчев. Той цитира лидера на партията Корнелия Нинова "По делата ни съдете" и призова социалистите да имат самочувствие. 

"Нашата огромна отговорност е да събудим всеки един гражданин, за да спасим децата си. Имам предвид джендър идеологията в училищата ни. Тя вече е в учебниците ни", посочи той и обясни къде се крие опасността: „Не може да учат децата, че има несъществуващ трети пол, че сами могат да определят пола си или да си го сменят. Това ще доведе до сериозен разлом в обществото, което не бива да се допуска“, категоричен е той.

Социалистът пропомни, че в последния парламент, благодарение на БСП, не бяха приети спорните тексове за домашното насилие: „Там беше маскирана препратка към Истанбулската конвенция и джендър идеологията“, каза още Ченчев. 

„Ние вярваме в това, което правим. Навсякъде хората ни приветствам и одобряват политиките ни. Никоя лява партия в Европа не е постигнала толкова леви мерки, колкото БСП за последната година и половина“, посочи социалистът и допълни, че в новия парламент партията ще предложи безплатни лекарства за деца до 14 г. и за пенсионерите. 

Георги Свиленски обърна внимание, че остават само 3 дни, в които БСП ще се опита да направи гласовете си от Добрич поне 12-13 000 гласа. „Да се опитаме да говорим с хората и да ги върнем, защото в парламента има нужда от силна лява партия.  Тези, които се правят сега на леви, нито са нови, нито са леви. Ние сме лявата, социалистическа партия“, категоричен е той и обърна внимание, че тези парламентарни избори ще дадат основата за местните избори. „Затова трябва да покажем сега, че БСП я има на терен и е силна“, каза още той.

Според Христо Проданов ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС са едно и също нещо. „Първите две партии само се карат кой е по-корумпиран. БСП е тоталният противовес на всичко това. Те искат още оръжия, въвеждане на еврото веднага, бутане на паметниците, джендар идеология. От другата страна е БСП, която не спря да говори за хората и за доходите“, коментира той. 

„Тези хора, по нареждане на американското посолство, ще вкарат държавата във война. Затова хората трябва да разберат, че правилната позиция, която е и на БСП, и която все повече лидери започват за осъзнават, е мирът. Тази война е пагубна за Европа“, обясни Проданов. Той припомни, че в последните кратки парламенти, БСП е направила всичко възможно да бъде съставено правителство – това ще направи и в следващия.

Социалистите обърнаха внимание колко е важно повече хора да излязат и да гласуват, защото това ще ограничи купения и корпоративния вот. Всеки един от водачите на листи призова българските граждани да подкрепят "БСП за България" с номер 1 в бюлетината.