Проф. Михайлов: Необходима е целенасочена държавна политика за развитието на обезлюдените райони

Мар 28, 2023 СМОЛЯН Новини Избори 0 792

28.03.2023 г.

„Да преборим апатията като гласуваме с номер 1 в интегралната бюлетина“. С този призив се обърна към избирателите  водачът на листата на „БСП за България” в Смолян  проф. д-р Георги Михайлов на предизборната среща в община Мадан.

Той анализира политическата  обстановка в страната и запозна присъстващите с програмата на „БСП за България“ за излизане от икономическата и политическа криза, в която е изпаднала държавата.

„Как така най-красивият и най-богат на природни ресурси район, какъвто е родопският, е най-беден и с най-трудни условия на живот?“, попита проф. Михайлов и добави: „Демографската криза придобива катастрофални размери и обезлюдяването е повсеместно. Необходима е целенасочена държавна политика  за развитието на тези региони и БСП е готова да предложи такава програма, ако получи доверието на предстоящите избори“. 

Социалистът посочи, че с участието си в последното правителство БСП е била единствената партия, която е защитила социално слабите: „Повишението на пенсиите, безплатните детски градини, безплатните учебници , поставянето на таван на цените на електроенергията  и много други,  са само част от социалната политика  на партията.“

Присъстващите кандидати за народни представители от „БСП за България“ в 22 МИР Смолян отговориха на многобройните въпроси и получиха уверение, че ще получат подкрепа на предстоящите избори.