Социалистите във Видин: Ще продължим да работим за по-добрия живот в страната, за сигурност и социална закрила

Мар 28, 2023 ВИДИН Новини Избори 0 704

28.03.2023 г.

Кандидатите за народни представители от листата на "БСП за България"  във Видин разговаряха с избиратели в най-голямото населено място в общината. Те посетиха гр. Дунавци, където живеят над 2 000 души. Предвид неотдалеченото му географско положение, само на 8 км. от Видин, повечето  от хората работят в града и споделят трудностите от намиране на работа, както и все по-тежкия живот в условия на висока инфлация и икономическа криза.

„Коалиция „БСП за България“ предлага рационални варианти, които работят в страни като Гърция, Унгария, Хърватия, Черна гора, Франция, Словакия, Северна Македония, Сърбия, Испания и Португалия, като временна мярка в борбата с високите цени на хранителните стоки в търговската мрежа“, заяви на срещата Добромир Тодоров. Той обясни, че социалистите предлагат редица законодателни промени, които да допринесат за по-добрия живот в страната - сигурност и социална закрила, сред които – повишаване на доходите и преизчисляване на пенсиите, увеличаване парите за образование и наука, реформа в здравеопазването, по-голям бюджет за популяризиране на България като туристическа дестинация.

Кандидат-депутатската листа посети и селата Търговище и Репляна в община Чупрене, където хората споделиха притесненията си за това, че нямат работа, транспорт и аптека.

„Да! Можем. Да помогнем на България – гласувайте за БСП с номер 1 в бюлетината тази неделя“, обърна се към избирателите Добромир Тодоров.